Roshen посіла 24 місце в рейтингу виробників солодощів / фото УНІАН

Українська кондитерська корпорація Roshen опустилася в рейтингу найбільших виробників солодощів в світі Global Top 100 Candy Companies.

Читайте такожRoshen Порошенка знову відклала запуск нової фабрики під Києвом

У 2017 році Roshen посіла 24 місце в рейтингу, проте цього року вона опустилася на одну позицію. При цьому вона зберегла обсяг продажів на рівні минулого року - $800 млн. Згідно з рейтингом, корпорації Roshen належить 8 заводів, де працює 10 тис. осіб, пише liga.net.

Відео дня

Інша українська компанія – Конті - в 2018 році зберегла свою позицію на 43-му місці, збільшивши обсяги продажів до $473 млн (минулого року цей показник був на рівні $469 млн). Компанії належать п'ять заводів, на яких працює 8,097 тис. співробітників.

Компанія "АВК", яка також традиційно входить у топ-100 найбільших виробників солодощів світу навпаки піднялася в рейтингу на три позиції – до 64 місця. Компанія змогла зберегти обсяг продажів порівняно з минулим роком ($275 млн). Їй належать три заводи, загальна кількість співробітників - 3,5 тис. осіб, наголошується в рейтингу.

У трійку лідерів рейтингу увійшли американський виробник шоколадних виробів Mars Inc. із обсягом продажів $18 млрд, італійська кондитерська компанія Ferrero ($12 млрд) і американська Mondelez International Inc. ($11,56 млрд).

Довідка УНІАН. Корпорація Roshen - один із найбільших в Україні виробників кондитерських виробів. Загальний обсяг виробництва становить 450 тисяч тонн в рік. До складу Roshen входять українські фабрики (Київська, два виробничі майданчики у Вінниці, Кременчуцька); два виробничі  майданчики Липецької кондитерської фабрики (Росія), Клайпедська кондитерська фабрика (Литва), Bonbonetti Choco Kft (м. Будапешт, Угорщина), а також масломолочний комбінат «Бершадьмолоко», який забезпечує фабрики корпорації молочною сировиною.

Корпорація належить президентові України Петру Порошенку, який на час президентства передав свою частку (85%) в так званий сліпий траст під управлінням інвестиційного банку Rothschild. Інші акції Roshen належать генеральному директору корпорації В'ячеславу Москалевському (13%) і чотирьом менеджерам корпорації (по 0,5%).