Ілюстрація / REUTERS

 Росія заборонила ввезення промтоварів, сільгосппродукції та продовольства з України.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі уряду Росії.

«Підписаною постановою запроваджується заборона на ввезення в Росію товарів, країною походження яких є Україна, або які переміщуються через територію України, за затвердженим списком. Основний обсяг товарів щодо яких запроваджено заборону належить до категорії промислових. До списку також включено сільськогосподарську продукцію, сировину і продовольство», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожПутін продовжив продуктове ембарго до кінця 2019 року

При цьому заявляється, що уряд Росії може прийняти рішення про скасування запровадження спеціальних економічних заходів, якщо Україна скасує обмежувальні заходи, запроваджені раніше щодо конкретних російських товарів.

Таким чином Росія вдруге оголосила про заборону імпорту продовольства з України, оскільки відповідне рішення вже прийнято в рамках продовольчого ембарго, запровадженого проти країн Заходу і України. Щодо України ці обмеження діють з 1 січня 2016 року.

Як повідомляв УНІАН, 26 грудня РНБО ввів додаткові санкції проти Росії через агресії в Керченській протоці і "виборів" на Донбасі. Санкції введені відносно осіб, які брали участь в організації незаконних виборів на Донбасі, і причетних до захоплення і утримання в російських СІЗО українських моряків.