Україна вперше в історії експортувала за місяць понад 8 тисяч тонн яблук / фото УНІАН

Експорт яблук з України в листопаді 2018 року збільшився в півтора рази в порівнянні з аналогічним місяцем минулого року і становив рекордні за всю історію 8 тисяч тонн.

Читайте такожАгропром забезпечив понад 37% українського експорту

Про це повідомила прес-служба Української плодоовочевої асоціації (УПОА) з посиланням на дані аналітичної платформи East Fruit.

Відео дня

"Україна вперше в історії експортувала за місяць понад 8 тисяч тонн яблук. І хоча як і раніше значний обсяг експорту яблук з України, близько 51%, призначається для реекспорту в Росію, про що свідчать поставки до Білорусі та Молдови, зростання експорту за іншими напрямами вражає", - цитує прес-служба слова голови асоціації Федора Рибалка.

Він також зазначив збільшення обсягу відвантаження українських яблук до країн Євросоюзу, Близького Сходу та Південно-Східної Азії. Так, за оцінками асоціації, близько чверті всього експорту українських яблук припало на країни ЄС, при цьому половина - це органічні яблука для переробки на сік, пюре і яблучний концентрат. Також, за словами Рибалка, близько 14% цієї продукції, враховуючи промислові яблука, експортується в країни Близького Сходу.

Як повідомляв УНІАН, Україна в 2017/18 маркетинговому році (МР, липень 2017 – червень 2018) збільшила експорт яблук в 3,2 рази - з 12,8 тисячі тонн до 42 тисяч тонн, що стало рекордним показником.