Діагноз АЧС підтверджений лабораторними дослідженнями / фото wallpapercave.com

Фахівці ветеринарної медицини зареєстрували черговий випадок небезпечного вірусного захворювання тварин - африканської чуми свиней (АЧС) в Дніпропетровській області, повідомила прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і прав споживачів.

Читайте такожВ Україні винайшли штучне сало для вегетаріанців (фото)

Згідно інформації головного управління Держпродспоживслужби у зазначеній області, з 1 по 16 січня на території цієї області зареєстровано один випадок захворювання африканською чумою свиней в підсобному господарстві Токмаковского району. Діагноз АЧС підтверджений лабораторними дослідженнями.

Відео дня

В осередку захворювання проводяться заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Як повідомляв УНІАН, згідно з опублікованим у січні 2017 року прогнозом Держпродспоживслужби, якщо існуюча тенденція до поширення АЧС збережеться, Україна до 2020 року втратить понад 1,2 мільйона свиней, або 4 мільярди гривень, а непрямі витрати зростуть на 5-7,5 мільярда гривень.

Згідно з даними Держпродспоживслужби, кількість випадків захворювання на АЧС в Україні в 2018 році скоротилося на 13% порівняно з 2017 роком - до 142.

Довідка УНІАН. Африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) - контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Для людини вірус АЧС небезпеки не становить. Захворювання передається при прямому контакті хворих тварин і здорових, через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин). Вакцини від захворювання немає. Майже все поголів'я хворих свиней гине. Вірус знищується виключно шляхом нагрівання до високих температур.