Мінагропрод попередив аграріїв про можливі вірусні розсилки від імені відомства / фото minagro.gov.ua

Міністерство аграрної політики і продовольства попередило аграріїв про розсилки з фіктивної електронної адреси від імені відомства повідомлень, які можуть містити вірусні файли, повідомила прес-служба Мінагропроду.

Читайте такожДотації аграріям: скасувати не можна замінити

"Повідомляємо, що останнім часом від суб'єктів господарювання надходить інформація про випадки розсилки підозрілих листів від імені Міністерства аграрної політики та продовольства", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У прес-службі зазначили, що повідомлення надходять з фіктивної адреси info@minagro.com.ua з темою "Отримайте дотацію в рамках державна підтримка сільського господарства". При цьому, у листі зазначається, що суб'єкт господарювання був відібраний як потенційний кандидат на отримання дотації, для чого необхідно завантажити та заповнити анкету.

"Зі свого боку, Міністерство аграрної політики та продовольства запевняє, що ніколи такої поштової розсилки не робило і закликає відразу видаляти подібні листи", - підкреслили в Мінагропроді.

У відомстві також нагадали, що офіційними адресами Мінагропроду є info@minagro.gov.ua і news@minagro.gov.ua.

Як повідомляв УНІАН, у лютому 2018 року Кабмін затвердив програму підтримки аграрного сектору, що передбачає виділення дотацій у розмірі 6,3 млрд грн. З цієї суми 4 мільярди передбачено на підтримку тваринництва, а інші кошти – на компенсацію вартості сільгосптехніки, підтримку фермерства та садівництва.

На початку листопада 2018 року Кабмін збільшив дотації найбільшим агрохолдингам в 2018 році на 500 млн грн - до 1,7 млрд грн. При цьому з 220 млн грн, які агрохолдинги отримали в першому півріччі 2018 року в якості часткового відшкодування вартості будівництва ферм, 187 млн грн, або 85% суми, що припадає на "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка.

Протягом 2018 року українські аграрії і експерти неодноразово просили уряд перерозподілити кошти державних дотацій, зокрема, спрямувати кошти на здешевлення кредитів для фермерів, а також спростити механізм отримання дотацій для малих та середніх господарств.

Верховна Рада у прийнятому державному бюджеті на 2019 рік скоротила фінансування державної підтримки аграрного сектора на 1 млрд грн - до 5,7 млрд грн.