Россия уничтожает виноделие в Крыму / Фото УНИАН

Стосовно виконуючого обов'язки генерального директора кримського об'єднання "Массандра" Юрія Космачевського порушено кримінальну справу за перешкоджання роботі співробітників Слідчого комітету.

Як пише Крыминформ, про це повідомила старший помічник керівника так званого "Головного слідчого управління слідчого комітету РФ по Республіці Крим" Євгена Бєлікова.

За її даними, підозрюваний, нібито використовуючи службову залежність від нього підлеглих працівників, розпорядився не давати свідчень у кримінальній справі щодо їх роботи в "Массандрі", а також дав вказівку про знищення відомостей про фінансово-господарську діяльність компанії "Массандра".

Відео дня

Слідчий комітет інкримінує Космачевському "підбурювання до відмови свідків від дачі показань і втручання в діяльність слідчого з метою перешкодити всебічному, повному та об'єктивному розслідуванню справи".

За клопотанням слідчого рішенням суду підозрюваного відсторонено від обійманої посади.

Читайте такожРада міністрів окупованого Криму віддала Путіну «Массандру» та Юсупівський палацРаніше у вівторок збори працівників "Массандри" прийняли рішення висловити недовіру керівництву заводу і особисто в.о. гендиректора Юрія Космачевському і підтримало заходи, вжиті керуючим справами президента Росії зі "стабілізації ситуації на підприємстві".

У грудні виконуючий обов'язки керівника так званого "управління з розслідування особливо важливих справ ГСУ СК РФ по Республіці Крим" Богдан Францишко в інтерв'ю Крыминформу заявив про порушення кримінальної справи за фактом нібито зловживання повноваженнями посадовими особами виноробного підприємства "Массандра". Кримінальну справу порушено за результатами ревізійної перевірки, яку проводила на підприємстві служба фінансового нагляду республіки.