На одній із скотобоєнь забивали хворих тварин, а їх м'ясо направляли на ринок / фото УНІАН

Єврокомісія почала розслідування ситуації з постачанням неякісної яловичини з Польщі.

Про це в Єврокомісії повідомили в п'ятницю, 1 лютого, передає dw.com.

Представники контролюючих органів 4 лютого вирушать до Польщі для аналізу ситуації, яка зачіпає не менше 13 країн. Серед них - Угорщина, Німеччина, Іспанія, Латвія, Литва, Португалія, Румунія, Словаччина, Фінляндія, Франція, Чехія, Швеція та Естонія. Однак список може змінитися, підкреслила представник Єврокомісії.

Відео дня

Раніше польський телеканал TVN24 повідомив, що на одній з скотобоєнь в Мазовецькому воєводстві в порушення закону забивали хворих тварин, а їх м'ясо направляли на ринок. Репортер телеканалу провів на підприємстві кілька місяців в якості працівника. Бійня закрита, її продукцію розшукують і вилучають з ринку.

Читайте такожВ Україну не пустили партію заражених фруктів з Польщі

За словами польського міністра сільського господарства і розвитку сільської місцевості Яна Кшиштофа Ардановского, виявлений випадок є єдиним. Подібний скандал завдає значної шкоди репутації продовольства з Польщі, додав він. Варшава відреагувала на інцидент, оголосивши посилений контроль над бійнями.

У свою чергу, Чехія заявила про намір проводити інтенсивний контроль яловичини з Польщі. Влада Португалії заявила про знищення 99 кілограмів підозрілого м'яса. У Румунії "в якості заходів безпеки" вилучили у перевізників понад 1,4 тонн м'яса.

За інформацією Федерального відомства Німеччини по захисту прав споживачів та контролю за якістю харчових продуктів (BVL), у ФРН потрапила "відносно невелика" кількість (близько 50 кілограмів) польської продукції, доступ якої на прилавки вже закритий.

У свою чергу, французький міністр сільського господарства і продовольства Дідьє Гійом заявив, що у Францію потрапили 800 кілограмів зіпсованого м'яса, 150 з яких вилучено.

Чи присутня продукція польської бойні на місцевому ринку, поки невідомо.

Раніше УНІАН повідомляв, що Туреччина продовжила квоти на імпорт з України великої рогатої худоби, кіз та овець, а також м'ясної продукції з нульовими митними ставками до кінця 2019 року