фото УНИАН

Процес переговорів тривав більше року і був реалізований із використанням  Закону України про фінансову реструктуризацію. Так згідно Закону для проведення огляду фінансово-господарської діяльності, стану заставного майна та майнового поручителя, прогнозу основних операційних та фінансових показників був залучений авторитетний незалежний експерт - міжнародна аудиторська компанія Ernst&Young. Угода про реструктуризацію була підписана 04 лютого 2019 року.

Олег Бахматюк, власник та СЕО Групи компаній “Укрлендфармінг”: “Досягнення домовленостей із державним “Общадбанком” - це позитивна подія і для “Укрлендфармінг” і “Авангарду”, так і країни вцілому. Сьогодні компанія, зважаючи на виклики, пов‘язані з втратою активів на Сході країни та в Криму, змогла стабілізувати діяльність. Щоб розвиватися далі нам необхідно отримати часовий проміжок для погашення старих кредитів. Рішення “Ощадбанку” - це підтримка реального сектору економіки, адже зараз в нашій компанії працює 30 тисяч співробітників, ми платимо мільярди гривень податків і виробляємо біля 1% ВВП України. Ми вдячні команді банку за  професійну роботу. Досягнення домовленостей про реструктуризацію такого великого холдингу як “Укрлендфармінг” із державним крупним банком - це також сигнал для міжнародних інвесторів. Сигнал, що стало можливо вести в Україні бізнес, навіть зважаючи на макроекономічні показники в економіці і політичну ситуацію, яка склалась після 2014 року”.

Група компаній “Укрлендфармінг” - найбільший український агрохолдинг за об’ємом земельного банку і кількістю створених робочих місць. Виробляє зерно, м’ясо та молоко, а агрохолдинг “Авангард”, який входить в Групу є найбільшим виробником яєць та яєчних продуктів не тільки в Україні, а й Європі. В “Укрлендфармінг” працює біля 30 тисяч осіб, Групу відзначено в рейтингах кращих роботодавців країни за версіями медіа “Влада грошей”, “Фокус” та “БІЗНЕС”. Детальніше: www.ulf.com.ua  

Відео дня

EY є міжнародним лідером із аудиту, оподаткування, супроводу угод і консультування. Детальніше: https://www.ey.com/ua