Кавун може стати новою візитною карткою сонячної Херсонщини / фото УНІАН

Херсонський кавун може стати наступним продуктом з захищеним географічним зазначенням, повідомила виконуюча обов'язки міністра аграрної політики та продовольства Ольга Трофімцєва на своїй сторінці в Facebook з посиланням на проект "Географічні зазначення в Україні".

Читайте такожПід Київ прибула баржа з херсонськими кавунами (фоторепортаж)

"Херсонський кавун має всі шанси стати продуктом з захищеним географічним зазначенням", - написала Трофімцєва.

Відео дня

Зазначається, що 12 лютого в Херсоні відбулася установча конференція Асоціації виробників херсонського кавуна. Сім організацій-засновників представляли баштанництво, експортну діяльність і науково-дослідну сферу. Найближчим часом установчі документи Асоціації будуть представлені для державної реєстрації.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2018 року Міністерство економічного розвитку і торгівлі почало реєстрацію першого в Україні продукту харчування із захищеним географічним зазначенням походження - "гуцульська овеча бриндзя".

Довідка УНІАН. "Географічні зазначення в Україні"- проект, який фінансується Європейським Союзом та реалізується протягом 2017-2020 років. Проект покликаний допомогти Україні розробити систему позначення товарів з властивостями та репутацією, зумовленими переважно місцем походження.

Географічне зазначення є знаком, який наноситься на продукт і засвідчує його високу якість, довгу традицію виробництва та особливий зв'язок з територією, де його виготовляють.

Географічні зазначення допомогли здобути світову славу таким продуктам, як шампанське, коньяк, сири рокфор, пармезан та багато інших.