Ілюстрація REUTERS

Місія Канади, яка працюватиме в Україні з 18 по 22 лютого, оцінить українську державну систему контролю за живими колоніями бджіл, повідомила прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Читайте такожУкраїна за місяць вичерпала річні квоти на безмитні поставки цукру до Євросоюзу

У повідомленні зазначається, що в рамках візиту представники Канади ознайомляться з роботою територіальних органів Держпродспоживслужби і племінних пасік у Закарпатській і Полтавській областях, а також з роботою Державного науково-дослідного інституту лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

Відео дня

Успішне проходження місії з оцінки української системи контролю за живими колоніями бджіл дозволить поглибити українсько-канадську співпрацю і розширити експортні можливості українських бджолярів.

Як повідомляв УНІАН, зона вільної торгівлі між Україною та Канадою набрала чинності 1 серпня 2017 року.

Угода одномоментно знімає до 98% торговельних обмежень і мит у взаємній торгівлі між двома країнами. На даний момент угода фокусується на товарному експорті та імпорті, проте вже через два роки з моменту набрання угодою чинності сторони зможуть переглянути умови торгівлі та внести до переліку послуги, а також механізми захисту інвестицій.