У цьому році планується посіяти зернові культури на площі 14,8 млн га / фото УНІАН Цього року планується посіяти зернові культури на площі 14,8 млн га / фото УНІАН

Українські аграрії станом на 18 лютого повністю забезпечені насінням ярих, потреба яких для проведення посівної в 2019 році становила 684 тис. тонн, повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Читайте такожУкраїна заробила на експорті зерна рекордні $7,2 мільярда

"Очікувана забезпеченість насінням ярих становить 684 тис. тонн, або 100% до потреби", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У прес-службі також зазначили, що посівна площа сільськогосподарських культур у всіх категоріях господарств України під урожай 2019 року очікується в межах 27,7 млн га, або на рівні 2018 року.

"Цього року планується посіяти зернові культури на площі 14,8 млн га, або 54% у структурі посівних площ, що відповідає нормативам оптимального співвідношення культур у сівозмінах", - підкреслили в прес-службі.

Зокрема, посів ярих зернових культур прогнозується на площі 7,2 млн га. При цьому, у відомстві зазначили, що структура зернового клину може коригуватися залежно від умов перезимівлі озимих культур за рахунок оптимізації площ ярих, зокрема кукурудзи на зерно і пізніх круп'яних культур.

Як повідомляв УНІАН, посівна площа під урожай 2018 року становила 27,2 млн тонн, що практично відповідало рівню 2017 року.