Ілюстрація REUTERS

Українські компанії зможуть постачати молочну продукцію до Оману, повідомила прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Читайте такожУкраїнські аграрії за рік відкрили 85 нових ринків збуту

"Україна розширила ринок збуту вітчизняних молочних продуктів на країни Перської затоки. Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів та компетентний орган Султанату Оман погодили вимоги для експорту молочних продуктів з України до Султанату Оман", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, за даними Мінагропроду, у 2018 році Україна увійшла до десятки найбільших експортерів молочної продукції.

За даними Державної служби статистики, виробництво молока в Україні у 2017 році становило 10,3 мільйона тонн, що на 0,5% менше, ніж у 2016 році.

За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO), українські виробники молока за підсумками 2017 року збільшили експорт молочної продукції на 82,4% в порівнянні з 2016 роком, коли було експортовано 109,2 тисячі тонн на суму 158 мільйонів доларів.