Забезпеченість аграріїв насінням становить 684 тис. тонн / фото УНІАН

Станом на 13 березня в 14 областях України розпочато сівбу ранніх ярих зернових і зернобобових, яку проведено вже на площі 258 тис. га, що становить 11% від прогнозних 2,3 млн га, повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства.

Читайте такожВ Україні може впасти виробництво цукру: названі причини

Відзначається, що аграрії інших областей, де ще не розпочато посівну кампанію, а це здебільшого північні і східні регіони, очікують відповідних погодних умов.

Відео дня

Зокрема, вже посіяно: ярий ячмінь - на площі 177 тис. га (11%), пшениця - 10 тис. га (6%), овес - 5 тис. га (2%), горох - 67 тис. га (19%).

«Нинішня посівна завдяки сприятливим погодним умовам почалася на місяць раніше і щодень набирає обертів. Наші аграрії мають достатнє ресурсне забезпечення для проведення сівби ярих зернових культур в оптимальні терміни і з дотриманням всіх технологічних вимог», - цитує прес-служба заступника міністра аграрної політики і продовольства Володимира Топчія.

За даними регіонів, забезпеченість аграріїв насінням становить 684 тисяч тонн, або 100% від потреби.

Крім того, забезпеченість мінеральними добривами станом на 7 березня, з урахуванням перехідних залишків минулого року, становить 856 тисяч тонн поживних речовин мінеральних добрив (82% від заявки).

«Господарствами придбано 20,4 тис. тонн засобів захисту рослин (67% від потреби), в тому числі 13,4 тис. тонн (67%) гербіцидів. Забезпеченість пальним становить 268 тис. тонн дизпального і 61 тис. тонн бензину, що становить відповідно 65% і 64% від потреби», - відзначили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, за інформацією Мінагропроду, 4 березня аграрії п'яти областей почали сівбу ранніх ярих зернових культур.

Урожай зернових в Україні в 2018 році становив рекордні 70,1 млн т.