Підрозділи агропромислового холдингу МХП сплатили до місцевих бюджетів за підсумками 2018 року майже 1,3 мільярда гривень податків, з яких близько 87% на суму понад 1,1 мільярда гривень у вигляді податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Велика частина перерахованого ПДФО підприємствами МХП залишається в розпорядженні районних бюджетів та бюджетів об'єднаних громад і є бюджетоутворюючим для них податком.

"МХП, що дотримується принципів прозорості, соціальної відповідальності та підтримки громад у регіонах присутності підприємств, робить величезний внесок у розвиток територій присутності як один з найбільших національних платників податків та роботодавців. 1,3 мільярда гривень - це та практична відчутна користь, яку отримують регіони та громади від діяльності свого потужного соціального партнера - локальних підрозділів холдингу МХП. Реформування місцевих фінансів, яке залишило на місцях фінансовий ресурс у вигляді значної частини сплачених бізнесом податків, перетворило регіональні підрозділи МХП на бюджетоутворюючі підприємства на місцях. Вони надають громадам реальний фінансовий фундамент для їх активного розвитку і ресурс для відновлення місцевої інфраструктури", - зазначили в компанії.

1

Найбільші виробничі локації МХП, розташовані у Вінницькій, Київській, Черкаській, Дніпропетровській, Сумській, Львівській, Хмельницькій, Волинській та інших областях, сплатили 1,3 мільярда гривень податків, з яких значна частина - 1,1 мільярда гривень - це податок на доходи фізичних осіб (ПДФО). Ці дані свідчать про високі стандарти прозорості трудових відносин, "білої" заробітної плати працівників підприємств МХП на місцях, яка перевищує середні показники в областях присутності. Крім того, кожен співробітник отримує суттєвий соціальний пакет у вигляді трансферу до робочого місця і додому, можливість користуватися службовим житлом та пільговим харчуванням.

1

Як зазначили в холдингу, випереджаюче зростання відрахувань ПДФО, яке перевищує темпи росту податкових відрахувань, пов'язане з розширенням виробництв і підвищенням оплати праці. В середньому у всіх регіонах присутності МХП рівень сплати ПДФО його підрозділами збільшився у 2018 році майже на 34% в порівнянні з показниками за 2017 рік.

Відео дня

Найвищу динаміку, яка свідчить про зростаючу роль холдингу у формуванні локальних бюджетів у регіонах присутності, продемонстрували підрозділу МХП у Вінницькій області - зростання сплати ПДФО у 2018 році майже на 42%, а також Черкаська - близько 36,5%, Львівська - майже 33%. Регіональні підрозділи МХП, які є найбільшими виробничими майданчиками холдингу у Вінницькій, Київській і Черкаській областях, також стали найбільшими платниками податків в структурі холдингу, які за підсумками 2018 року сплатили податки та збори на загальну суму 392, 297 і 285,5 мільйона гривень відповідно.

Як повідомлялося раніше, за підсумками 2018 року обсяг сплати податків та зборів підприємствами Групи МХП перевищив 3,2 мільярда гривень без урахування ПДВ, що на 48% більше показників 2017 року. Також значні кошти в сумі понад 200 мільйонів гривень МХП у 2018 році направив на інвестиції у розвиток територій присутності: розвиток соціальної інфраструктури - дитячі сади та школи, проекти у сфері розширення доступності медицини на місцях, а також на розвиток інфраструктури сіл, на підтримку локального підприємництва, реконструкцію і будівництво місцевих доріг.