Сахар за последнее время сильно подорожал / Фото УНИАН

Аграрний фонд планує до кінця 2015 року реалізувати на внутрішньому ринку близько 144 тис. тонн цукру з інтервенційного фонду для утримання цін на цю продукцію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив тимчасово виконуючий обов'язки голови правління Аграрного фонду Андрій Радченко.

«У державної установи Аграрний фонд дійсно є цукор. Обсяг цього цукру більш як 144 тис. тонн. У нас є плани щодо реалізації цього цукру», - сказав Радченко, відзначивши, що фонд планує реалізувати його до кінця цього року.

Відео дня

Водночас, Радченко уточнив, що фонд не планує виходити на ринок з великими обсягами інтервенцій цукру, для того щоб не нашкодити його виробникам.

Читайте такожВООЗ рекомендує вдвічі знизити споживання цукру

«Якщо ми зараз весь обсяг викинемо на ринок, то тоді споживач буде задоволений, але виробники цукру ні», - сказав керівник Аграрного фонду.

Також він повідомив, що у фонду, крім оптових інтервенцій, є плани з реалізації цього цукру в продуктових мережах.

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2014 року Аграрний фонд планував реалізувати 30 тис. тонн цукру з державного інтервенційного фонду для стабілізації ціни на цю продукцію на внутрішньому ринку.

Довідка УНІАН. Аграрний фонд заснований в 2005 році. У 2013 році на його базі створено ЗАТ «Аграрний фонд». До його функціональних обов'язків передано форвардні закупівлі, а також функції державного регулятора цінової політики в агропромисловому секторі.