Фото УНИАН

Як повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства (Мінагропрод), у підпорядкуванні якого перебуває агентство, рішення про розробку нового порядку було прийняте на засіданні робочої групи з питань регулювання ринку деревини.

«Після завершення засідання було прийняте рішення підготувати новий порядок реалізації необробленої деревини. У ньому буде передбачатися можливість укладання прямих договорів, а також проведення аукціонів з продажу лісоресурсів і впровадження електронних торгів», - сказано в повідомленні.

Читайте такожМінприроди заборонило проводити санітарні рубки лісу в заповідниках

Відео дня

Крім того, у прес-службі Мінагропроду повідомили, що під час засідання робочої групи також піднімалися питання забезпечення вітчизняного переробника необхідними лісоматеріалами, механізмами проведення та визначення стартової ціни на аукціонах, а також здійснення контролю за діяльністю всіх учасників ринку.

Як повідомляв УНІАН, раніше Верховна Рада прийняла закон про заборону експорту необроблених лісо- та пиломатеріалів з України. Даним документом вводиться 10-річний мораторій на вивезення цієї продукції за межі митної території України.