/ Фото УНИАН

Міністерство аграрної політики і продовольства планує впродовж 3-4 місяців скасувати близько ста дозвільних документів для аграрного бізнесу, заявив міністр аграрної політики Олексій Павленко на Міжнародній конференції на підтримку України.

«Ми анонсуємо план скасувати близько ста сільськогосподарських дозволів», - сказав він.

Крім того, міністр повідомив про плани в рамках нової аграрної політики провести приватизацію близько 250 аграрних підприємств.

Відео дня

Павленко також сказав, що зараз проходять громадські обговорення проблеми мораторію на продаж землі. У зв'язку з цим міністерство веде підготовчі роботи для спрощення процесу скасування мораторію.

«Ми готуємося відкрити ринок землі. Земля повинна бути товаром», - заявив міністр.

Зокрема, разом зі Світовим банком міністерство працює над складанням земельного кадастру, який, за словами Павленка, готовий лише на 50%.

Читайте такожПавленко очікує $8 мільярдів інвестицій в аграрний сектор до 2020 року

Як повідомляв УНІАН, Мінагропрод має намір до липня 2015 року представити першу редакцію стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на період до 2020 року.

Згідно з документом, програма виконуватиметься у два етапи. На першому етапі (2016 рік) планується розробка і прийняття нових та внесення змін до чинних нормативно-правових актів з питань розвитку аграрного сектора. Під час другого етапу (2017-2020 роки) передбачається проведення аналізу виконання заходів першого етапу, їх коригування і подальше виконання заходів програми.

Наприкінці березня 2015 року президент України Петро Порошенко закликав політичні сили та громадськість до обговорення питання про створення ринку землі в Україні.

Запроваджений у 2002 році мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення, згідно із Земельним кодексом України, діятиме до початку 2016 року.