Йогурты в РФ могут стать алкогольной продукцией / liveinternet.ru

Федеральна служба з регулювання алкогольного ринку (Росалкогольрегулювання) виведе фруктові наповнювачі з-під дії алкогольного законодавства.

Про це ТАСС повідомив прес-секретар відомства Олександр Куликов.

Служба розробляє проект постанови, який вносить зміни до діючої постанови, яка містить перелік харчової продукції, що не належить до алкоголю, уточнив він.

Відео дня

"Зокрема, будуть введені в цей перелік фруктові наповнювачі, у яких міститься понад 0,5% етилового спирту від обсягу готової продукції", - уточнив він. Відповідні зміни вносяться на прохання Національного союзу виробників молока (Союзмолоко), додав Куликов.

Читайте такожРосіянам загрожує дефіцит побутової хімії та косметики

Раніше Союзмолоко звернулося до відомства з листом, у якому вказувало, що харчові фруктові ароматизатори для молочної промисловості з 1 червня 2015 року можуть бути віднесені до спиртовмісної продукції.

Із цієї дати набуває чинності зниження порогу рівня вмісту етилового спирту в продуктах, які підлягають державному регулюванню виробництва й обігу алкогольної та спиртовмісної продукції, з 1,5% до 0,5%.

Постанову уряду РФ про затвердження переліку харчової продукції із вмістом етилового спирту понад 0,5%, що не належить до алкоголю, N656 прийнято у 2012 році. Вона виключає зі списку алкогольної продукції шоколадні цукерки, квас, кисломолочні продукти, сирокопчену ковбасу.