Фото УНИАН

Весняна посівна кампанія в Україні повністю завершена, посівні площі залишилися приблизно на рівні минулого року - 26,5 млн га, повідомив журналістам міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко під час виставки «АГРО-2015».

«Ми офіційно оголосили, що посівну завершено повністю на даний момент, і ми маємо площі, порівняльні з минулим роком», - сказав Павленко.

При цьому він зазначив, що його прогнози на урожай «оптимістичні», відмовившись озвучити абсолютні цифри.

Відео дня

«Ми чекаємо на непоганий врожай, який можна буде також порівняти з минулим періодом», - додав Павленко.

Читайте такожМінагропрод очікує врожай зерна на рівні 55-62 мільйони тонн

Міністр також повідомив, що загальна сума коштів, витрачених на весняну посівну поточного року, перевищила минулорічний показник на 14 млрд грн.

«Загальна кількість інвестицій в обігові кошти і техніку, які були інвестовані у сезон 2015 року, становила 66 млрд грн. Це значно більше, майже на 14 млрд грн, ніж було проінвестовано в минулому році», - уточнив Павленко.

При цьому він зазначив, що Мінагропрод працює над залученням інвестицій в аграрний сектор. Зокрема, за його словами, міністерство має намір завтра (4 червня) підписати меморандум з Європейським інвестиційним банком про кредитування аграрного сектора країни. Однак при цьому Павленко не уточнив обсяг можливого кредиту та інші його умови.

Читайте такожМіністр розповів про втрати аграріїв на окупованих територіях

Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, Україна (без урахування тимчасово окупованого Росією Криму) у 2014 році зібрала 63,8 млн тонн зернових і зернобобових, що на 2,4% більше, ніж у 2013 році, і є рекордом для країни за 23 роки незалежності. Обсяг експорту зернових у 2014/2015 маркетинговому році вже перевищив 26 млн тонн.