Заводи державного монополіста на ринку етилового спирту компанії «Укрспирт» після прийняття рішення про приватизацію підприємства продаватимуться окремо, повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі у ході онлайн-конференції у Facebook.

«Поки що "Укрспирт" у списку підприємств, заборонених до приватизації. Мінагро підготувало проект закону про виключення "Укрспирту" зі списку заборонених. Спиртзаводи продаватимуться окремо», - говориться в повідомленні.

Також в Мінекономрозвитку зазначили, що уряд має намір до 2020 року лібералізувати ринок і скасувати монополію держкомпанії на виробництво спирту.

Відео дня

Читайте такожКорупція в "Укрспирті" і "Укрзалізниці" має конкретні прізвища - Соболєв

Як повідомляв УНІАН, плановий внутрішній аудит у державному підприємстві «Укрспирт» і підконтрольних йому місцях проведення діяльності виявив фінансові порушення на загальну суму понад 3 млрд грн.

Довідка УНІАН. Державне підприємство «Укрспирт» було створене на базі однойменного концерну в 2010 році. До його складу мали увійти 76 спиртзаводів, проте поки що на баланс підприємства передано 41 завод. Кабінет міністрів України послідовно виступає за приватизацію «Укрспирту».