Алексей Павленко во время заседания Кабинета министров / Фото УНИАН

«У мене є достовірна інформація, що приводом для виходу «Самопомочі» з коаліції можуть стати подальші спроби відправити у відставку їх єдиного представника в уряді – Міністра аграрної політики і продовольства Олексія Павленка. Я спілкувався з депутатами «Самопомочі». Настрої частини цієї фракції  схиляються до опозиційної стратегії. Вони світоглядно вже в опозиції. І офіційний вихід із коаліції збалансує їхні політичні погляди із формальним юридичним статусом», - наголосив Вадим Карасьов. Водночас він зауважив, що фракція «Самопоміч» наразі не має політичного рішення щодо виходу із коаліції. 

На його думку, разом з тим, навряд чи такий сценарій матиме місце, оскільки питання щодо відставки міністра аграрної політики та продовольства України  наразі не стоїть.

Як повідомлялось раніше, прем’єр-міністр  України Арсеній Яценюк під час виступу на 12-ій зустрічі Ялтинської європейської стратегії позитивно відзначив  роботу Мінекономрозвитку та Мінагрополітики у напрямі проведення реформ з дерегуляції. 

Відео дня

«Скажу, що нашим Урядом зроблено у напрямі дерегуляції. Скажу поіменно. Блискуча робота міністра Айвараса (Абромавічуса, - ред), блискуча робота міністра аграрної політики (Олексія Павленка, - ред). У  своїх промовах вони презентують, що Україні вдалося зробити у напрямі дерегуляції, вивільнення економіки та аграрної сфери від пережитків минулого».