Фото УНИАН

Державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" погасив усю заборгованість перед постачальниками за 2014 рік в сумі 141,7 мільйона гривень, повідомила прес-служба компанії з посиланням на виконуючого обов'язки директора Романа Іванюка.

"Були знайдені можливості повністю погасити заборгованість за 2014 рік перед постачальниками сировини на 62,5 мільйона гривень, перед постачальниками допоміжних матеріалів – на 13,5 мільйона гривень та перед НАК "Нафтогаз України" - на 65,7 мільйона гривень зафіксованої заборгованості, яка в загальній сумі склала 141,7 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що "Укрспирт" поточного року заощадив близько 100 мільйонів гривень за рахунок відмови від роботи з постачальниками на умовах тривалого товарного кредитування, впровадження тендерних закупівель сировини та співробітництва з дрібними фермерами. Разом з тим, за словами Іванюка, у зв'язку з погашенням заборгованості компанія відчувала труднощі з виконанням виробничих планів.

Відео дня

"Розрахунок з боргами, набутими в 2014 році, значно ускладнив роботу з виконання виробничих планів поточного періоду", - цитує Іванюка прес-служба.

Читайте такожНомінаційний комітет не зміг вибрати нового главу "Укрспирту"

Як повідомляв УНІАН, обсяги виробництва спирту етилового в Україні протягом 10 місяців 2015 року складають 8,2 мільйона дал, з яких на "Укрспирт" припадає 7,4 мільйона дал.

Раніше Іванюк заявляв, що 2015 року держпідприємство планує збільшити виробництво своєї продукції більш ніж вдвічі порівняно з 2014 роком – до 26,1 мільйона дал. За його словами, зокрема, підприємство має намір збільшити виробництво етилового спирту на 26% - до 15 мільйонів дал.

"Укрспирт" в третьому кварталі поточного року інвестував 4 мільйони гривень на підвищення енергоефективності потужностей, а також підписав контракти на переобладнання виробництва на суму 5 мільйонів гривень.

16 листопада Міністерство аграрної політики та продовольства оголосило третій за рік конкурс на посаду глави "Укрспирту", результати якого планується оголосити до кінця 2015 року.

Читайте такожКерівництво "Укрспирту" хоче до кінця року довести обсяг інвестицій у заводи до 9 мільйонів

Довідка УНІАН. Державне підприємство "Укрспирт" було створено на базі однойменного концерну в 2010 році. До його складу повинні були увійти 76 спиртзаводів, проте наразі на баланс підприємства передано 41 завод. Кабінет міністрів України послідовно виступає за приватизацію "Укрспирту".