Фото УНИАН

Директорат Європейської комісії, який відповідає за безпеку харчової продукції, дозволив Росії відновити припинені більше року тому через спалах пташиного грипу поставки продукції з м'яса птиці, повідомляє Россільгоспнагляд, передає РИА Новости.

"Згідно з регламентом Європейської комісії № 789/2008 підприємствам Росії, зареєстрованим на право поставок м'ясної продукції в ЄС, дозволяється експорт м'яса птиці, яєць (тільки Б клас) та яйцепродуктів", — йдеться в повідомленні Россільгоспнагляду.

У відомстві зазначили, що до них надійшло звернення від директора директорату G (ветеринарні та міжнародні питання Генерального директорату Європейської комісії з охорони здоров'я та безпеки харчової продукції) Бернарда Ван Готема, в якому повідомляється, що РФ "успішно здійснила контроль за спалахами високопатогенного грипу птахів на своїй території і виконує всі вимоги, визначені Регламентом Європейської комісії № 789/2008".

Відео дня

Россільгоспнагляд уточнює, що 10 грудня Росія інформувала Європейську комісію про передачу ізолятів вірусу з первинних спалахів в референтну лабораторію ЄС щодо грипу птахів і про відновлення ветеринарної сертифікації продукції з м'яса птиці для експорту в ЄС.

Читайте такожРФ забороняє частину білоруського молока і вводить спецрежим для фруктів

Крім цього, російські виробники тепер можуть експортувати продукти, "що складаються з, або містять м'ясо птиці і одомашненої дикої птиці, підданої "обробці А".