/ Фото УНИАН

До міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка не було великих питань, тому було б нелогічно, якби він втратив свою посаду.

Таку думку висловив український експерт-політолог Олександр Палій, коментуючи питання видання Latifundist.com щодо річних результатів роботи міністра Павленка і перспектив кадрових ротацій в уряді.

«На відміну від багатьох інших міністрів, він зменшував свої повноваження, а не навпаки. Хоча, в умовах коаліційності, теоретично, все може бути», — висловився політолог.

Відео дня

Політолог також зазначив, що діяльність голови Мінагропроду має позитивні відгуки від представників аграрного бізнесу.

«Навколо нього було менше негативного шуму. Навпаки, лунали схвальні відгуки від тих, хто безпосередньо з ним працює, тобто від бізнесу», — розповідає Олександр Палій.

Крім того, експерт позитивно оцінив роботу міністра щодо впровадження заходів з дерегуляції аграрного бізнесу.

«На мою думку, Павленко вдало проводить роботу щодо дерегуляції. Можливо, здійснені в цьому напрямку кроки ще не настільки радикальні, як треба було б. Але, принаймні те, що він намагається робити з дерегуляції аграрного ринку та спрощення ведення бізнесу - це абсолютно правильний вектор», — вважає Палій.

Політолог також вважає, що діяльність керівника аграрного відомства є демократичною та проєвропейською.

«Стиль роботи міністра та очолюваного міністерства виглядає досить демократично і по-європейськи, крім того, відомство правильно веде свою інформаційну політику», — зазначив Палій.