Фото УНИАН

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував «Старокостянтинівський молочний завод» (Хмельницька область), що належить компанії «Укрпродукт», на 790 тис. 311 грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді поширення оманливої інформації, про належність масла компанії до класу солодковершкового селянського, повідомила прес-служба регулятора.

Читайте такожНова служба з безпеки харчових продуктів хоче скасування мораторію на перевірки

Як наголошується в повідомленні, дане підприємство реалізовувало масло солодковершкове селянське, додаючи в нього рослинні жири. «За результатами досліджень, які проводилися належним чином акредитованими державними підприємствами зі стандартизації, метрології та сертифікації, протягом 2012-2014 років в маслі солодковершковому селянському виробництва «Старокостянтинівського молочного заводу» неодноразово були виявлені рослинні жири», - повідомила прес-служба.

Відео дня

В АМКУ зазначили, що додавання підприємством під час виробництва масла рослинного жиру створювало за своїми характеристиками інший харчовий немолочний продукт, що здешевлювало собівартість товару і дозволяло отримувати неправомірні переваги в конкуренції за отримання додаткового, неправомірного прибутку від реалізації продукту.

Читайте такожАМКУ програв суд "Ашану" у справі про картельну змову

Довідка УНІАН. «Укрпродукт» займається постачанням брендованої молочної продукції роздрібним і гуртовим підприємствам в Україні. Компанія також виробляє і експортує молочні продукти промислового призначення, включаючи сухе молоко. Крім того, група надає послуги з логістики та дистрибуції своєї продукції третім сторонам, які працюють в Україні.

Групі належать 4 молокопереробних заводи потужністю близько 70 тис. тонн молочної продукції в рік, а також завод з виробництва квасу «Арсеніївський».

«Укрпродукт» продає молочні вироби під брендами Molendam, «Кремлівське», «Наш молочник», «Вершкова долина», «Народний продукт», «Наш сирок», «Фермерський».