Фрукты / nvdaily.ru

Россільгоспнагляд може призупинити імпорт з Туреччини капусти, перцю і гранатів, повідомляють Ведомости з посиланням на сайт відомства.

"Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду (Россільгоспнагляд) висловлює стурбованість у зв'язку з ситуацією з ввезення деяких видів рослинної продукції з Туреччини в Росію", - йдеться в заяві відомства.

Згідно з заявою, в січні Россільгоспнагляд виявив два карантинних об'єкта в 13 партіях рослинної продукції - західний каліфорнійський (квітковий) тріпс в перці та капусті (12 випадків) і середземноморську плодову муху - в гранатах (1 випадок). Підкарантинна продукція була повернута експортерам.

Відео дня

Читайте такожПостраждалі від санкцій РФ країни ЄС готуються переорієнтувати поставки фруктів на США

Вказується, що ця продукція не потрапила під дію постанови уряду та указа президента РФ, в яких вводилося продуктове ембарго відносно Туреччини.

Читайте такожРосія ввела заборону на імпорт овочів та фруктів з Туреччини

"У разі продовження надходження на територію Росії зараженої підкарантинної продукції з Турецької Республіки і неприйняття турецькою стороною відповідних заходів щодо дотримання російського законодавства у сфері карантину рослин Россільгоспнагляд буде змушений ввести тимчасові обмеження на ввезення підкарантинної продукції з Туреччини в Росію", - йдеться в заяві російського відомства.