Порошенко / REUTERS

Про це глава Адміністрації президента Борис Ложкін заявив в ефірі Радио Вести.

«Він дуже активно через професійних посередників шукає покупців Липецької фабрики, і потрібно розуміти, що її неодноразово закривали податкові органи, і це зараз для багатьох покупців в Росії непростий актив», - заявив він.

«У президента однозначне рішення, що вона повинна бути продана, і я думаю, що це виключно питання часу», - підкреслив Ложкін.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 26 травня 2014 року, будучи кандидатом у президенти, Порошенко заявляв, що має намір продати свій бізнес, окрім «5 каналу». Згодом Порошенко залучив для продажу своєї корпорації Roshen інвестиційну компанію Rothschild.

Читайте такожЖурналісти з'ясували, як "Рошен" отримав землю для нової фабрики під Києвом поза конкурсом

У січні цього року він підписав договір про передачу своєї частки в Roshen незалежному трасту під управлінням іноземного банку, який має право вести переговори про продаж компанії.

Відповідно до чинної Конституції України, президент не може мати іншого представницького мандата, обіймати посаду в органах державної влади або в об'єднаннях громадян, а також займатися іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю, входити до складу керівного органу або наглядової ради підприємства, що має на меті одержання прибутку.

Корпорація Roshen - один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів. Загальний обсяг виробництва кондитерських виробів у корпорації становить 450 тисяч тонн/рік. До складу Roshen входять українські фабрики (Київська, два виробничі майданчики у Вінниці, Кременчуцька); два виробничі майданчики Липецької кондитерської фабрики (Росія), Клайпедська кондитерська фабрика (Литва), Bonbonetti Choco Kft (Будапешт, Угорщина), а також масло-молочний комбінат «Бершадьмолоко», який забезпечує фабрики корпорації молочною сировиною.

Російські силовики з 2014 року неодноразово блокували роботу Липецької кондитерської фабрики, а суди заарештовували її майно.