Фото УНИАН

Україна готова поставляти до Індонезії зернові, зокрема кукурудзу, крохмаль, соняшникову олію та інші продовольчі продукти, збільшення експорту яких до цієї країни сприятиме підписаний сьогодні, 5 серпня, Меморандум між Міністерством аграрної політики і продовольства України і Міністерством сільського господарства Індонезії про співпрацю в аграрній сфері.

Читайте такожFAO назвала найбільш перспективні ринки для українських експортерів

Про це повідомила прес-служба Адміністрації президента України з посиланням на главу держави Петра Порошенка.

Відео дня

«Ми підтвердили свою готовність поставляти товари. Індонезія дуже цікавий ринок для українського зерна, кукурудзи, крохмалю, олії та інших напрямків», - цитує президента прес-служба.

Згідно з повідомленням, Україна також зацікавлена в аграрних продуктах індонезійського експорту, починаючи від пальмової олії та закінчуючи кокосами, а також в текстилі.

Порошенко зазначив, що товарообіг між країнами в 2016 році порівняно з 2015-м зріс більш ніж на 50%. «Це ще одне підтвердження потенціалу, який ми маємо», - додав глава держави.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 5 серпня, відбулося підписання Угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Індонезії про співробітництво в оборонній сфері. Присутній на підписанні Порошенко подякував Індонезії за те, що 19 березня 2014 року країна підтримала проект резолюції Генасамблеї ООН щодо незаконної анексії Криму і агресії Російської Федерації.

Довідка УНІАН. За даними Мінагропроду, зовнішньоторговельний оборот сільгосппродукції між Україною та Індонезією в першому півріччі 2016 року становив 200,7 млн дол. (5,8% зовнішньоторговельного обороту України з усіма країнами Азії). Експорт до Індонезії української продукції становить 128,3 млн дол., імпорт з Індонезії - 72,4 млн дол., сальдо становить 55,9 млн дол. Порівняно з першим півріччям минулого року у вартісному вираженні експорт зріс у 1,8 раза, а імпорт збільшився на 35%.