REUTERS

Про це повідомляє державне інформагентство Молдови "Молдпрес".

Рішення прийнято за підсумками скликаного 27 вересня прем'єр-міністром Павлом Філіпом засідання Комісії з надзвичайних ситуацій, на якому було затверджено План заходів щодо запобігання розповсюдження африканської чуми свиней на території Республіки Молдова.

Читайте такожВиплати за загиблих від африканської чуми свиней хочуть перекласти на держбюджет

Відео дня

Документ передбачає, зокрема, що Національне агентство з безпеки харчових продуктів буде координувати дії щодо запобігання розповсюдження африканської чуми свиней на території Молдови і забезпечить необхідні кошти для проведення заходів з контролю над вірусом.

Як повідомляв УНІАН, з початку 2016 року в Україні зареєстровано більше 50 випадків АЧС, в той час як в 2015 році було зафіксовано 40 спалахів.

Африканська чума свиней (хвороба Монтгомері) – контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Для людини вірус АЧС небезпеки не несе. Захворювання передається при прямому контакті хворих тварин і здорових, через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин). Вакцини від захворювання немає. Майже все поголів'я хворих свиней гине. Вірус знищується виключно шляхом нагрівання до високих температур.