Ілюстрація REUTERS

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв закликав російських аграріїв не боятися скасування санкцій, оскільки цього не станеться.

Читайте такожГолова МЗС Німеччини не бачить підстав для скасування санкцій проти Росії

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Медведєв сказав на засіданні російського уряду, реагуючи на слова міністра сільського господарства РФ, що у разі скасування санкцій російським аграріям буде складно конкурувати зі світовими виробниками.

Відео дня

«Не треба боятися, санкції ніхто не скасує», - сказав Медведєв і наголосив, що країни Заходу приймають рішення, щоб санкції проти РФ мали постійний характер.

Довідка УНІАН. Влітку 2014 року Євросоюз, а також США, Канада, Японія і низка інших країн оголосили про нові санкції щодо осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії РФ, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні. Перший етап санкцій було запроваджено ще в березні 2014 року - після анексії Росією українського Криму.

7 серпня того ж року російська влада оголосила про заборону поставок низки продовольчих товарів з країн, які запровадили або підтримали санкції проти РФ. Серед держав, які потрапили під дію російських санкцій, - США, країни ЄС, Канада, Австралія, Норвегія, Швейцарія, Японія.

13 серпня 2015 року РФ розширила продовольче ембарго на Албанію, Чорногорію, Ісландію, Ліхтенштейн і «на особливих умовах» - на Україну, які набули чинності 1 січня 2016 року.

29 червня 2016 року президент РФ Володимир Путін своїм указом продовжив до 31 грудня 2017 року продовольчого ембарго, запроваджене у відповідь на санкції Заходу. Також він підписав указ про знищення ввезених на територію РФ продуктів, що потрапили під ембарго.