З початку року аграрії отримали близько 322 млн грн / Фото УНІАН

Державне казначейство України виплатило аграріям 241,8 млн грн дотацій за березень у рамках програми прямої державної підтримки вітчизняної сфери сільського господарства, на реалізацію якої в 2017 році передбачено 4 млрд грн.

Читайте такожКабмін збільшив компенсацію аграріям вартості придбаної сільськогосподарської техніки до 20%

Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства України з посиланням на главу відомства Тараса Кутового.

Відео дня

«Сума дотацій за березень зросла більш ніж утричі. Сьогодні наші аграрії вже отримали майже 322 млн грн. Це підтверджує, що програма працює, кошти надходять в автоматичному режимі відповідно до сплачених податків. Закликаю виробників, які ще не зареєструвалися, подавати документи і скористатися державною підтримкою», - наводяться в повідомленні слова міністра.

Прес-служба додала, що одержувачами дотацій у березні стали 662 сільгоспвиробники. Всього з початку року аграрії отримали близько 322 млн грн.

Як повідомляв УНІАН, у середині квітня Державне казначейство України виплатило аграріям 79,8 млн грн дотацій за лютий.

На початку лютого Кабмін затвердив порядок щомісячного пропорційного розподілу 4 млрд грн дотацій на підтримку аграрного сектору в 2017 році, покликаний компенсувати збитки сільгоспвиробників від скасування спецрежиму оподаткування ПДВ. Кошти надаватимуться сільгоспвиробникам, які займаються насамперед, тваринництвом, вирощуванням винограду, фруктів, ягід, горіхів, овочів, тютюну і цукрових буряків. При цьому на підтримку птахівництва буде направлено не більш як 50% від загальної суми.

Всього в поточному році на підтримку аграрної галузі уряд передбачив 5,4 млрд грн, що в 20 разів більше, ніж роком раніше, і становить 1% від валового виробництва сільгосппродукції. Норма про виділення 1% від аграрного ВВП закріплена у Бюджетному кодексі на 2017-2021 роки. За прогнозами Кутового, наступного року сума держпідтримки становитиме більш як 6 млрд грн.