Аграрний фонд планує почати виробництво гречаного та кукурудзяного борошна / фото УНІАН

Державне підприємство по форвардних закупівлях «Аграрний фонд» планує почати виробництво гречаного та кукурудзяного борошна, тим самим розширивши лінійку продуктів власної торгової марки, повідомила прес-служба підприємства.

Читайте такожКабмін затвердив фінплан Аграрного фонду з прибутком 91 мільйон гривень

«Продукція з доданою вартістю апріорі рентабельніша, ніж сировина. Тому ми постійно розширюємо цей напрямок. Лінійка розширювалася логічно та системно: спочатку запустили борошно, гречку. Потім пластівці і їх суміш, в планах - цукор. Це були фасування, а тепер ми починаємо поглиблювати переробку і збираємося запускати виробництво гречаного та кукурудзяного борошна», - наводяться в повідомленні слова голови правління підприємства Андрія Радченка.

Відео дня

Згідно з повідомленням, Аграрний фонд має намір протягом 2-3 років збільшити свою частку на українському ринку борошна до 30% з 12%. Зокрема, керівництво компанії планує досягти такого результату за рахунок випуску нішевих продуктів.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2015 року Аграрний фонд вперше вийшов на роздрібний ринок борошна з власної ТМ, в кінці жовтня - на ринок гречки, а в кінці грудня – на ринок вівсяних пластівців.

Аграрний фонд в 2016 році скоротив чистий прибуток у порівнянні з 2015 роком втричі – до 48,7 млн грн. При цьому дохід компанії минулого року становив 2,14 млрд грн, що на 26,2% менше, ніж у 2015 році. З прибутку за 2016 рік підприємство сплатило до державного бюджету 24,36 млн грн дивідендів.

Аграрний фонд був створений в 2013 році. В його функціональні обов'язки входять форвардні закупівлі врожаю для підтримки українських сільгоспвиробників. Крім діяльності у сфері купівлі-продажу зерна, підприємство також займається реалізацією продуктів його переробки.