Ілюстрація REUTERS

Українські виробники сільськогосподарської продукції станом на 21 серпня зібрали 15,5 тисячі тонн кісточкових плодів (абрикос, вишні, черешні, слив та персиків) і 11 тисяч тонн ягід з площі 6,1 тисячі га і 3,7 тисячі га відповідно.

Читайте такожТравневі заморозки скоротили урожай ягід та фруктів на 30% - Мінагропрод

Як повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства, у минулому році урожай кісточкових культур становив 15 тисяч тонн, а ягід – 12,5 тисячі тонн.

Відео дня

"Станом на 21 серпня на сільськогосподарських підприємствах України зібрано 15,5 тисячі тонн кісточкових культур і 11 тисяч тонн ягідних культур, збирання яких триває. Урожай цих культур в сільськогосподарських підприємствах минулого року становив 15 та 12,5 тисячі тонн відповідно", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба зазначила, що такі результати сприяли наповненню внутрішнього споживчого ринку країни, що дозволило уникнути дефіциту і різких коливань цін на цю продукцію.

Як повідомляв УНІАН, у період з 9 по 11 травня в центральних, північних і частково західних областях України температура опускалася нижче нуля і місцями досягала 8 градусів морозу (на грунті). Через це процес цвітіння плодових дерев та ягід відбувався в ускладнених умовах.

За даними Мінагропроду, найбільшої шкоди морози завдали кісточкових культур (вишня, черешня, абрикоси, персики, сливи). Відомство скоротило прогноз врожаю цих культур на 39% - до 292 тисяч тонн 476 тисяч тонн. Найбільше, за даними відомства, постраждали абрикоси, персики і нектарин. Прогноз урожаю ягід і фруктів відомство знизило на 29% - до 1,76 мільйона тонн з 2,47 мільйона тонн.