Ілюстрація / REUTERS

На Житомирщині продовжується виплата компенсацій господарствам за придбання установок індивідуального доїння корів.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, на минулому тижні спеціальна комісія при облдержадміністрації вирішила виплатити компенсацію 217 господарствам Житомирщини за закуплені установки індивідуального доїння.

Відео дня

«Це 1,4 млн грн. Кошти жителі області почнуть отримувати вже завтра, 14 листопада», - повідомили в ОДА. Там також уточнили, що тваринники регіону продовжують подавати заявки на відшкодування коштів.

Читайте такожУ Житомирській області найкращих показників у галузі молочного скотарства досягнуто у підприємствах Радомишльського району

Перед цим у липні цього року таку компенсацію за придбання установок доїння вже отримали 30 жителів Житомирщини по 5,3-7 тис. грн на господарство. Отримати ці кошти мають право один раз на 5 років ті господарства, які утримують трьох і більше корів.

Як повідомляв УНІАН, програма відшкодування вартості закуплених установок спрямована не лише на те, щоб полегшити процес доїння корів та зменшити витрати ручної праці населення. Незабаром в дію увійдуть нові європейські стандарти якості молока.

22 серпня голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич відвідав родину Андрощуків у Любарському районі – одну з 30 родин, які отримали кошти з обласного бюджету за установку доїння.