Кандидат на пост Президента України, голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН виступає категорично проти продажу землі.

Про це він сказав під час програми «Українська рулетка» на Першому національному телеканалі.

«Дотримувався і дотримуюсь принципу – душу і землю не продають», - наголосив В.ЛИТВИН.

Відео дня

За його словами, коли в державі «панує тотальна бідність, всю землю скуплять за безцінок, якщо реалізувати в Україні приклад європейських країн».

«Я категорично проти того, щоб спекулянти і пройдисвіти купили в Україні землю. Скільки в мене вистачить зусиль - я буду зубами гризти, не дам, щоб забрали те, що складає не лише економічну категорію, що складає нашу душу», - наголосив В.ЛИТВИН.

Він зазначив, що ті, хто хотів реалізувати ідею продажу землі, досі не внесли у парламент законопроекти стосовно земельного кадастру і ринку землі. На думку спікера, вони не хочуть цього робити, тому що «розраховували, що у передвиборній лихоманці забудуть про землю, час мораторію сплине, і вони в один момент скуплять всю землю в Україні».

«Не вийде абсолютно», - підкреслив він.

За словами В.ЛИТВИНА, спочатку кожна людина повинна знати вартість землі і, «якщо вона хоче цю землю продати, а є люди, які хочуть продати, то вони мають продавати виключно державі – в особі державного земельного банку, а не пройдисвітам».

«Офшорну аристократію Україна не повинна і не буде годувати», - підкреслив він.

Спікер наголосив, що нинішні президентські вибори – «це боротьба за землю», додавши, що у тих, хто хоче скупити землю, «нічого не вийде». За словами В.ЛИТВИНА, зараз йде боротьба за землю «між мільйонерами і мільярдерами», йдеться про те, який з «кланів переможе, щоб остаточно закріпачити Україну».

Довідка УНІАН. 22 грудня Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до пунктів 14 і 15 розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України» (щодо терміну на продаж земельних ділянок).

Даним законом продовжено термін заборони внесення права на земельну частку (пай) до статутних фондів господарських товариств до 1 січня 2012 року.

29 грудня Президент України Віктор ЮЩЕНКО застосував право вето до цього закону.