Пропозиція Кабінету міністрів України підвищити акциз на тютюнові вироби знайде підтримку в стінах парламенту, вважає консультант експертної ради міжфракційного об`єднання „За духовність, моральність і здоров`я України” Олег ІВЧЕНКО.

У коментарі УНІАН О.ІВЧЕНКО відзначив: „Як відомо з досвіду підвищення акцизу на сигарети протягом останніх двох років, держава гарантована одержить додаткові мільярди. Сигарети не можуть коштувати дешевше за банани. Тому підвищення акцизів, як мінімум, до 2,5 грн. з пачки – це абсолютно правильний крок, який знайде підтримку і коаліції, і опозиції”.

Нагадаємо, 23-24 квітня у Вашингтоні українська делегація представила на розгляд Міжнародного валютного фонду нову програму співпраці. За словами віце-прем`єр-міністра Сергія ТІГІПКО, уряд пропонує ряд заходів, які дозволять вийти на 6% дефіциту державного бюджету. „Це, у першу чергу, крупні заходи, які дають найбільші надходження. Це підвищення акцизів на тютюнові вироби, на горілчані вироби, на бензин (високооктановий)", - цитує С.ТІГІПКО Радіо „Свобода”. За підрахунками чиновника, ці заходи дадуть бюджету додаткові 10 млрд. грн.

Відео дня

На думку експертів, підвищення акцизів на тютюнові вироби сприятиме не тільки державним фінансам, але і позитивно вплине на сферу охорони здоров`я. „Є всі підстави і надалі підвищувати ставки акцизу на тютюнові вироби. Це дасть подвійний виграш: наповнить бюджет і зменшить тютюнопаління в Україні”, – переконаний Костянтин КРАСОВСЬКИЙ, завідувач відділом контролю над тютюном Українського інституту стратегічних досліджень Міністерства охорони здоров`я України.