На Прикарпатті до 2020 року планують збільшити валове виробництво зерна до 540 тис. тон.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам начальник Головного управління агропромислового розвитку Івано-Франківської обласної держадміністрації Микола СУХОЛИТКИЙ.
За його словами, за рахунок інтенсифікації виробництва: використання сучасних технологій, вапнування грунтів та інших заходів щодо збереження і підвищення родючості земл, створення сучасної селекційної і насіннєвої бази ми "сподіваємося збільшити до 2020 року валове виробництво зерна до 540 тис. тон". "Адже потреба наших жителів у продовольчому зерні складає 204 тис. т, а на корм тваринам і птиці потрібно ще 270 тис., тоді як минулого року ми зібрали тільки 402 тис. т. - зазначив И.СУХОЛИТКИЙ. - Власне, для підтримки того балансу доводиться щорічно завозити з-за меж області понад 70 тис. т зерна і продуктів його переробки. Тепер же, з року в рік нарощуючи збір зерна, зменшуватимемо той імпорт".
Він також повідомив, що в області сподіваються "досягти виробництва достатньої кількості цукру - по 38 кг на кожного жителя". "Якщо цього року плантація цукрових коренеплодів в області досягне 3,5 тис. га, то за десять років її повинні подвоїти і видавати на-гора 250-280 тис. т сировини, яка забезпечить ефективну роботу Городенківського цукрового заводу", - додав представник ОДА.