На Львівщині на 400 га вирощуватимуть спеціальні сорти картоплі-фрі. Про це повідомив після зустрічі з керівником проекту Річардом Розвадовським заступник голови Львівської облдержадміністрації Ярослав Панюра, - інформує прес-служба Львівської ОДА.

Як зазначається у повідомленні, на Львівщині за фінансової підтримки уряду Данії працює проект «Збільшення доданої вартості в ланцюгах постачання від виробника до споживача в молочному і плодово-овочевому секторах». Проект складається із трьох частин: підтримка ланцюгів формування доданої вартості (консультації щодо ведення господарства, зберігання та реалізації готової продукції, тощо); підтримка окремих фермерів грантами (гранти на обладнання, сільгосптехніку, племінних тварин, корми, насіння, саджанці тощо); створення форуму для обміну інформацією, досвідом.

«Проект діятиме на Львівщині до грудня 2012 року. Планується, що протягом цих років в області будуть насаджені 25 га суниці. 14 приватних господарств вже зацікавилися цим напрямком, а деякі з них вже засадили перші площі суницями», – зазначив у коментарі УНІАН Ярослав Панюра.

Відео дня

Крім цього, проектом передбачено вирощування та переробку спеціальних сортів картоплі, з яких виготовлятимуть картоплю-фрі. Планується, що протягом трьох років на Львівщині налагодять виробництво цієї культури на загальній площі 400 га, - інформує прес-служба Львівської ОДА.