Світовий банк закликає країни світу не обмежувати експорт зерна, як це зробила постраждала від посухи Російська Федерація. Про це повідомляє ТСН.

Зокрема, керуючий директор Світового банку Нгозі ОКОНДЖО-ІВЕАЛА повідомила, що заборона на експорт пшениці з РФ, встановлена до кінця року, поки не викликає кризи, але дані зміни цін на продовольчі товари роблять менш стійким положення бідних країн.

"Ми поки не бачимо кризи і сподіваємося запобігти їй, звернувшись до країн з проханням не проводити політику, яка призведе до її наступу", - заявила представник Світового банку.

Відео дня

Також вона відзначила, що скорочення поставок зерна з Росії на світовий ринок можна заповнити з інших джерел, зокрема США.

Разом з тим, Н.ОКОНДЖО-ІВЕАЛА повідомила, що на початку вересня СБ звернеться до свого правління з проханням активізувати світовий продовольчий фонд, заснований під час кризи цін на продовольчі товари в 2008 році, у разі необхідності допомоги нужденним країнам.

Як повідомлялося, уряд РФ ухвалив рішення про введення тимчасової заборони на експорт зерна і товарів, які виробляються з нього у зв`язку з посухою з 15 серпня до 31 грудня 2010 року.

Після цього стало відомо, що українська влада і представники бізнесу блокують експорт зернових з країни - як випливає з внутрішнього листування Держмитниці та її регіональних підрозділів, експортувати зернові з країни хоча і не заборонено, але практично неможливо, повідомляє ТСН.