Голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій ПРИСЯЖНЮК заявляє про відсутність причин для зростання цін на хліб.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні під час засідання з питань забезпечення хлібом Київської області.

"На сьогодні ризиків підвищення ціни на хліб у нас немає", - сказав А.ПРИСЯЖНЮК.

Відео дня

Він повідомив, що в поточному році київські хлібороби зібрали ранніх зернових на рівні 1,1 млн. тонн. При цьому, за даними хлібної інспекції, 70% зерна - продовольче і 30% - фуражне. Для задоволення потреб Київської області потрібно 260 тис. тонн продовольчого зерна, тому, виходячи з даних збирання врожаю області, річна потреба в зерні Київської області буде забезпечена повністю.

"У Київській області досить борошна, щоб забезпечити усі хлібопекарські комбінати", - сказав А. ПРИСЯЖНЮК, додавши, що немає підстав заявляти про те, що в області немає борошна і зерна. Він додав, що для хлібопекарських підприємств, які не мають борошна, обласна адміністрація через Аграрний фонд підготувала 160 тис. тонн борошна.

"Я не допущу, щоб у Києві була ціна на хліб найвища в Україні", - підкреслив А.ПРИСЯЖНЮК.

За даними Київської ОДА середні ціни на хліб в області складають сьогодні 4,9 грн. за кілограм з борошна вищого гатунку, 3,39 грн. за кілограм - першого сорту і 2,76 грн. за кілограм - житнього.