Голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій ПРИСЯЖНЮК заявляє про відсутність причин для зростання цін на хліб.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив сьогодні під час засідання з питань забезпечення хлібом Київської області.

«На сьогодні ризиків щодо підвищення ціни на хліб у нас немає», - сказав А.ПРИСЯЖНЮК.

Відео дня

Він повідомив, що цього року київські хлібороби зібрали ранніх зернових на рівні 1,1 млн. тонн. При цьому, за даними хлібної інспекції, 70% зерна – продовольче і 30% - фуражне. Для задоволення потреб Київської області необхідно 260 тис. тонн продовольчого зерна, тому, виходячи з даних щодо збирання врожаю області, річна потреба в зерні Київської області буде забезпечена повністю.

«У Київській області достатньо борошна, аби забезпечити всі хлібопекарські комбінати», - сказав А.ПРИСЯЖНЮК, додавши, що немає підстав заявляти про те, що в області немає борошна і зерна. Він додав, що для хлібопекарських підприємств, які не мають борошна, обласна адміністрація через Аграрний фонд підготувала 160 тисяч тонн борошна.

«Я не допущу, аби в Києві була ціна на хліб найвища в Україні», - наголосив А.ПРИСЯЖНЮК.

За даними Київської ОДА, середні ціни на хліб в області становлять сьогодні 4,9 грн. за кілограм з борошна вищого ґатунку, 3,39 грн. за кілограм – першого ґатунку і 2,76 грн. за кілограм – житнього.

А тим часом, за даними моніторингу цін, що проводиться органами державного контролю за цінами, 10 серпня 2010 року порівняно з 30 липня ц. р., цінова ситуація на споживчому ринку України характеризувалася підвищенням цін на хліб.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики.

Зокрема, середні рівні цін по Україні підвищилися на: хліб з борошна І сорту - 0,3% (з 3,57 до 3,58 грн. за 1 кг); хліб житньо-пшеничний хліб - 0,3% (з 3,51 до 3,52 грн. за 1 кг); хліб з борошна вищого сорту - 0,2% (з 4,36 до 4,37 грн. за 1 кг); борошно вищого сорту - 0,3% (з 30,6 до 3,07 грн. за 1 кг).