Ветеринарна служба України проводить перевірки дотримання ветеринарно-санітарних вимог у переддень свят.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

Повідомляється, що під час проведення передсвяткових ярмарків працівники служби ветеринарної міліції провели 61 перевірку дотримання суб'єктами господарювання ветеринарно-санітарних правил торгівлі продукцією тваринного походження в магазинах, супермаркетах, складах та інших торговельних закладах. У ході проведених заходів виявлено 59 правопорушень.

Відео дня

Як повідомив начальник управління ветеринарної міліції МВС України Сергій Оксюта, за результатами проведених протягом цього тижня перевірок 47 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, з них 16 - посадових осіб. В інтересах держави стягнуто штрафних санкцій на суму 4845 грн., В тому числі з посадових осіб - 3026 грн. Складено та проконтрольовано виконання 18 приписів щодо усунення виявлених недоліків. Призупинено діяльність 2 перевірених об'єктів.

За участю працівників ветеринарної міліції вилучено з обігу 8,65 тонн продукції тваринного походження, безпека якої не підтверджена відповідними документами. Загальна сума вилученої продукції становить 167,8 тис. грн.