Президент Росії Дмитро МЕДВЕДЄВ затвердив перелік прикордонних територій, на яких іноземні громадяни, особи без громадянства та іноземні юридичні особи не можуть володіти на праві власності земельними ділянками.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Кремля, до цього списку прикордонних територій потрапили 380 районів 48 суб`єктів РФ, зокрема області, що межують із Україною.

Це, зокрема, в Білгородській області - Білгородський район, Борисовський район, місто Валуйки та Валуйський район, Вейделевський район, Волоконовський район, Грайворонський район, Красноярузький район, Ровеньський район, Шебекинський район і місто Шебекине, а також місто Білгород;

Відео дня

У Брянській області - Гордіївський, Злинківський, Клетнянський, Климовський, Красногорський, Новозибківський, Погарський, Севський, Стародубський, Суземський, Суразький, Трубчевський муніципальні райони, а також місто Новозибків;

у Воронезькій області - Кантеміровський і Россошанський муніципальні райони;

у Курській області – Бєловський, Глушковський, Кореневський, Рильський, Суджанський і Хомутовський райони;

у Ростовській області – Азовський, Кам’янський, Красносулинський, Куйбишевський, Матвеєво-Курганський, Міллеровський, Неклиновський, Родіоново-Несветайський, Тарасовський, Чертковський райони, а також міста – Азов, Гукове, Донецьк, Зверєво, Кам’янськ-Шахтинський, Новошахтинськ і Таганрог.

До цього списку також увійшли прикордонні райони Далекого Сходу (Амурська та Сахалінська області, Хабаровський та Приморський краї), Північного Кавказу (Чечня, Дагестан, Кабардино-Балкарія, Інгушетія), Тюменський край, Чукотка, Ямало-Ненецький автономний округ та інші.

На думку деяких російських експертів, ухвалення такого указу має політичні мотиви. Зокрема, тепер громадяни Китаю не зможуть купувати землі уздовж китайського кордону, а німці - в Калінінградській області, щоб надалі претендувати на ці прикордонні території.