Державний комітет України з державного матеріального резерву не має наміру закуповувати китайську гречку.

Як пише “Голос України”, про це заявив голова комітету Олексій ЛЕЛЮК, коментуючи слова прем’єр-міністра Миколи АЗАРОВА про те, що у разі відсутності покупців гречки з Китаю її буде відправлено на зберігання в резерв.

О.ЛЕЛЮК відзначив, що його відомство не має відношення до закупівлі китайської гречки. «Держрезерв закуповує тільки продукцію, яка відповідає нормам ГОСТ і ДСТУ, що забезпечує належну якість продукції, котра зберігається на наших складах. Тому закупівля китайської гречки не в компетенції нашого відомства», - сказав О.ЛЕЛЮК. Він упевнений, що після того, як на гречаному ажіотажі заробили виробники, нинішнього року площі посівів гречки істотно збільшаться, зазначає видання.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 29 квітня М.АЗАРОВ сказав, що у разі відсутності покупців китайської гречки її покладуть у резерв.

Довідка УНІАН. Україна і Китай 21 лютого підписали контракт на поставку гречки в Україну. Відповідно до даного контракту, перша партія законтрактованої гречки була відправлена з Китаю 11 березня 2011 року судном MSC BERYL.

27 квітня міністр аграрної політики і продовольства України Микола ПРИСЯЖНЮК повідомив, що перша партія гречки з Китаю в обсязі 500 тонн надійшла до України через Одеський порт.

27 квітня в прес-службі компанії «Хліб Інвестбуд» УНІАН повідомили, що на 30 квітня заплановане відвантаження китайської гречки з контейнерів на склади тимчасового зберігання для подальшого розподілу і транспортування у регіони.