Державна інспекція сільського господарства України тимчасово заборонила приймати зерно двом підприємствам у Черкаській і Одеській областях.

Про це УНІАН повідомила прес-служба інспекції.

Згідно з повідомленням, голова інспекції Микола ПОЄДИНОК зобов'язав обласні державні хлібні інспекції, які увійшли до складу Держсільгоспінспекціі, проводити систематичний державний нагляд за якісними показниками зерна нового врожаю у всіх регіонах під час його надходження до сертифікованих зернових складів, щоб  допомогти сільгоспвиробникам об'єктивно визначенити показники якості зерна і перешкодити заниженню його класу під час приймання.

Відео дня

За результатами позапланового технічного нагляду Одеською та Черкаською обласними хлібними інспекціями зупинено дію сертифікатів відповідності послуг із зберігання зерна на двох підприємствах.

Зокрема, у Черкаській області ТОВ «Кононовський елеватор» було порушено вимоги Інструкції про ведення обліку й оформлення операцій із зерном і продуктами його переробки на хлібоприймальних та зернопереробних підприємствах, а також умови технічного регламенту зернового складу. В Одеській області ВАТ «Кулевчанський КХП» не забезпечило якісне зберігання олійних культур, а саме насіння рапсу, чим також порушило вимоги технічного регламенту зернового складу.