Соснівський районний суд Черкас заборонив нічну торгівлю у місті алкогольними і тютюновими виробами.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Черкаського міськвиконкому, торгувати з 22.00 до 8.00 заборонено як у супермаркетах, так і в кіосках і павільйонах.

Таке рішення 28 листопада прийняв суд за адміністративним позовом приватного підприємця Світлани ЛИСАК до міської ради. Приводом судового розгляду стало рішення міської ради про обмеження реалізації алкоголю і тютюнових виробів на території Черкас.

Відео дня

За словами начальника відділу судового супроводу міськвиконкому Вікторії ГОРШАНОВОЇ, відповідно до постанови суду, позов задоволено частково. Зокрема, визнано незаконним пункт рішення міськради, який забороняв з 1 січня 2012 року взагалі торгівлю тютюном та алкогольними напоями у тимчасових спорудах загальною площею менше 30 кв. м. У решті позовних вимог підприємцю було відмовлено.

Суд залишив у силі пункти рішення міської ради, які стосуються заборони продажу алкоголю і тютюну з 22.00 до 8.00: в закладах торгівлі, на території парків, скверів, на території пляжів та у закладах, де надаються платні послуги доступу до мережі Інтернет. Також заборонено торгувати пивом (крім пива у пластиковій тарі), алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами у радіусі 200 м від місця проведення масових заходів.

Підприємець вимагала визнати це рішення незаконним та скасувати його пункти про заборону продажу пива, алкогольних і тютюнових виробів під час проведення масових заходів та у закладах торгівлі з 22.00 до 8.00 й обмеження площі об’єктів торгівлі.