Міністр аграрної політики та продовольства України Микола ПРИСЯЖНЮК та міністр сільського господарства та розвитку села Республіки Польща Марек САВІЦЬКИЙ підписали Меморандум про співпрацю.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Зокрема, в ході зустрічі у Варшаві міністри обговорили динаміку двосторонніх торговельно-економічних відносин між Україною та Польщею у сфері сільського господарства. М.ПРИСЯЖНЮК зауважив, що товарообіг сільськогосподарської продукції між двома країнами постійно збільшується.

Відео дня

«Тільки за 8 місяців 2011 року експорт сільськогосподарської продукції до Польщі склав 287,6 млн. дол., а імпорт – 221,8 млн. дол. Це вже перевищує показники минулого року», - поінформував він.

Міністри обговорили питання щодо стану і перспектив співробітництва між країнами в галузі тваринництва і ветеринарії. До цього М.ПРИСЯЖНЮК відвідав низку агротуристичних господарств у Станіславуві, які спеціалізуються на вирощуванні великої рогатої худоби м’ясних і молочних порід. Також міністр оглянув пункт ветеринарної допомоги в Лайску.

У результаті зустрічі міністри підписали Меморандум щодо підтримки з боку Міністерства сільського господарства і розвитку села Республіки Польща дій України у сфері адаптації аграрного сектору та сільських територій до стандартів ЄС.

«Вже зараз існує україно-польська робоча група з питань гармонізації стандартів у сільському господарстві відповідно до вимог законодавства ЄС. Тож підписання Меморандуму ще більше сприятиме реалізації державної політики щодо співробітництва в галузі сільського господарства в умовах ринкових відносин та адаптації аграрного сектору та сільських територій України до стандартів ЄС», - зазначив М.ПРИСЯЖНЮК.