Агрохолдинг "Авангард", один з найбільших в Україні виробників яєць і яєчних продуктів, запустив першу чергу зони молодняка на птахофабриці в селі Чорнобаївка (Херсонська обл.).

Про це УНІАН повідомили в прес-службі компанії.

Повідомляють, що перша черга зони молодняка налічує 1,5 млн. курей. Об'єм вже вкладених інвестицій в проект - 960 млн. грн. Повна вартість проекту з будівництва птахофабрики і комплексу з комбікормового заводу потужністю 60 тонн кормів на годину, забійного цеху і біогазового заводу на посліді і відходах виробництва, а також зерносховища на 300 тис. тонн зерна, та аналогічного проекту ПАТ "Авіс" у Хмельницькій області складе до 2013 року 5,7 млрд. грн.

Відео дня

За даними компанії, загальне поголів'я молодняка на проекті ВАТ "Чорнобаївське" до кінця 2012 року складе 2,5 млн. курей (10 пташників, з яких 6 вже побудовано). Крім того, впродовж 2012 року буде введена в роботу трьохмільйонна зона курей-несучок з подальшим доведенням їх поголів'я до 5 млн. (20 пташників).

Після повного введення фабрики в експлуатацію, у 2013 році обсяг виробництва яєць в тандемі фабрик "АВІС" (Хмельницька обл.) і "Чорнобаївське" складе 3 млрд. шт. на рік. Загальний обсяг виробництва яєць підприємствами "Авангарду" з 2013 року складе 8,2 млрд. шт.

За словами фінансового директора компанії "Авангард" Ірини МАРЧЕНКО, проект в Чорнобаївці повинен стати однією з найбільших птахофабрик у Європі і Азії.

Довідка УНІАН. Компанія "Аграрний Холдинг Авангард" (ДК "Авангард", Івано-Франківськ) - одна з найбільших агропромислових компаній України, яка спеціалізується на виробництві курячих яєць і яєчних продуктів.

За підсумками 2010 р. займає 26% ринку яєць в Україні (43% промислового ринку яєць) і 79% ринку яєчних продуктів країни. Підприємства компанії розташовані в 14 регіонах України і в Автономній Республіці Крим.

У результаті IPO на Лондонській фондовій біржі у травні 2010 р. компанія залучила 200,2 млн. дол. У жовтні 2010 р. компанія розмістила єврооблігації на суму 193,5 млн. дол. з терміном погашення 29 жовтня 2015 р.