Пересівання 3,5 млн. га озимих культур обійдеться аграріям у 7 млрд. грн.

Про це сказав президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід КОЗАЧЕНКО в ході круглого столу «Світові продовольчі ринки і продовольча безпека України», повідомила УНІАН прес-служба.

За його словами, «при таких обсягах пересівання яровими замість загиблої пшениці і рапсу ми зможемо зберегти врожай на рівні середнього за останні 5 років».

Відео дня

При цьому Л.Козаченко додав, що «через погіршення економічного клімату інвестори свідомо відмовляються від України і повертаються у бік Бразилії, незважаючи на те, що погодний клімат у нашій країні набагато сприятливіший для ведення сільського господарства».

Він зауважив, що за умови залучення протягом 5-7 років 65-70 млрд. дол. інвестицій у сільське господарство України галузь могла б дати експортний потенціал в обсязі 30 млрд. дол. з подальшим зростанням до 45 млрд. дол. «Проте це далеко від реалій, тому що в результаті елементарного аналізу ситуації в Україні незалежні інвестори роблять для себе невтішні прогнози щодо інвестування в нашу країну», - відзначив президент УАК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Мінагропрод збільшив прогноз пересівання озимих культур на 20-50% - до 2,4-3 млн. га

Збитки аграріїв через неврожай озимих можуть становити 2 млрд. грн. - Мінагропрод