Кабінет міністрів виділив 190 млн. грн. на захист сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь від шкідливої дії вод.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства екології і природних ресурсів України.

Як зазначається в повідомленні, це передбачено прийнятою на сьогоднішньому засіданні уряду постановою “Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 23 лютого 2011 р. № 137”, що була розроблена Мінприроди.

Відео дня

Документ приводить у відповідність Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для проведення заходів щодо захисту від шкідливої дії вод сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь до змін, які відбулися в нормативно-правовому полі, а також поширює дію Порядку на запроваджену у 2012 році нову бюджетну програму «Комплексний протипаводковий захист в басейні р. Тиса у Закарпатській області».

За двома бюджетними програмами, на які поширюється дія Порядку, у 2012 році передбачено видатки на загальну суму 190 млн. грн., у тому числі із загального фонду державного бюджету у сумі 100 млн. грн. та із спеціального фонду державного бюджету у сумі 90 млн. грн., поінформували у Мінприроди. Відповідальним виконавцем бюджетних програм є Держводагентство.

Одночасно проектом передбачається втрата чинності Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для ведення державного моніторингу поверхневих вод, водного кадастру, проведення паспортизації, управління водними ресурсами, у зв’язку з ліквідацією відповідної бюджетної програми.

У зв’язку з переглядом Плану заходів із захисту від шкідливої дії вод на 2012 рік погоджено доповнити перелік робіт, які можуть виконуватись з метою захисту від шкідливої дії вод, позицією: “Виконання днопоглиблювальних робіт на р. Дніпро у межах м. Київ”.

Потреба у таких змінах пов’язана з необхідністю виконання комплексу робіт з екологічного оздоровлення р. Дніпро у межах міста Київ у зв’язку із підготовкою до проведення Євро-2012, зазначили в Мінприроди. За їх даними, заходами передбачено розчистка ріки від донних наносів, сміття, гілля тощо.

Свого часу бюджетну програму, спрямовану на захист від шкідливої дії вод в межах міст реалізував Мінрегіонбуд, проте на сьогодні вона ліквідована, додали в Мінприрод